Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Fatih S Mehmed’den Günümüze Mesaj

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Fatih S Mehmed’den Günümüze Mesaj

Fatih Sultan Mehmet Han, Istanbul'u fethettikten sonra imparatorluk sarayini gezer. Bir ara mahzene iner ve zindanda yasli bir papaza rastlar. Yasli papaza
    sorar:

-buraya neden hapsedildin?

papaz cevap verir:

-Arz edeyim Sutanim... Siz Istanbul'u kusatmaya basladiginizda imparator beni huzura çagirip, Istanbul'un düsüp düsmeyecegini sordu. Ben de bilgime dayanarak bunun Istanbul'un ugradigi son muhasara oldugunu ve sehrin elimizden çikacagini söyledim! Bu sözlerim imparatorun hiç hosuna gitmedi... Çok kizdi bana!.. Bir sürü eziyetten sonra buraya attirdi beni.

Fatih Sultan Mehmet Han bir an düsünür ve yasli papaza sorar:

-Peki bu sehir bir gün gelir bizim de elimizden çikar miI?

Yasli papaz cevap verir:

-Ne zaman ki içinizde fesat arir, ahaliniz kendi menfaatlerine teslim olur, mülklerini yabancilarina satanlar çogalir, yabancilardan medet umanlar artar; iste o zaman bu sehir sizin elinizden çikar.

Bizans Fatih'i diz çöküp "Yarabbi! Böylelerini kahrina ve gazabina ugramani niyaz ediyorum".
    diye beddua eder

evet arkadaslar bildiginiz gibi yakin dönemde yabancilara mülk satisi baslamisti ve türkiyeden bir çok sey yabancilara satilmisti zamaninda savasla alamadiklari yerleri bizden parayla almaya baslamislardi yazikki bu hükümete bunuda yaptilar

sükürki artik kaldirildi gecenlerde bu yaziya rast geldim ve sizinde görmenizi istedim

Yorum

01/09/2004Tarihi itibari ile...

Trabzonspor √
      Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
      İki Renk ve Asalet √
      BordoMavi.Net √

Yorum

fatihi ne kadar kaale aliyoruz bilmiyorum ama baska bir mesaji daha var:

Büyük hükümdar Fatih, sanki Ayasofya?nin basina gelecekleri sezmis gibi vakfiyesinde bir noktaya önemle vurgu yapmistir:

- ?... Iste bu benim Ayasofya?yi camiye dönüstüren vakfiyemi kim degistirirse, Allah?in, Peygamberin, meleklerin, bütün yöneticilerin ve dahi bütün müslümanlarin ebediyen laneti onun ve onlarin üzerine olsun, azaplari hafiflemesin, hasir gününde yüzlerine bakilmasin, kendilerine sefaat eden hiçbir kimse bulunmasin. Kim bunlari isittikten sonra hâlâ bu degistirme isine devam ederse, günahi onu degistirene ait olacaktir. Allah?in azabi onlaradir. Allah isitendir, bilendir.?

Yorum

yabancilara satilan mülkler topraklar konusunda kanunlarin bir yürürlülüge sürülüp daha sonra bazilarinin alacaklarini aldiktan sonra kaldirilmasi asil düsündürücü olandir...

hükümetin ve devletin bazi kademelerinde güç sahibi olan yabanci güçlerin güdümündeki türk is adamlari bence desifre edilmelidir..

''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)

feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !

Yorum

İlk olarak hay1699 tarafından gönderildi

- ?... Iste bu benim Ayasofya?yi camiye dönüstüren vakfiyemi kim degistirirse, Allah?in, Peygamberin, meleklerin, bütün yöneticilerin ve dahi bütün müslümanlarin ebediyen laneti onun ve onlarin üzerine olsun, azaplari hafiflemesin, hasir gününde yüzlerine bakilmasin, kendilerine sefaat eden hiçbir kimse bulunmasin. Kim bunlari isittikten sonra hâlâ bu degistirme isine devam ederse, günahi onu degistirene ait olacaktir. Allah?in azabi onlaradir. Allah isitendir, bilendir.?

bunun pek dogru oldugunu sanmiyorum. yani cennetle müjdelenmis bir padisah beddua etmez gibime geliyor çünkü Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bir hadis-i serifinde "Bir kimse lanet edince, lanet edilen buna müstehak degilse, kendine döner"demistir. bu durumda eger beddua ettiyse itham altinda kalanlarin kim oldugunu iyi düsünmek gerekir!
            Ben Kuzeyin Oğlu, sen Bizans Torunu! Ben Asaletin Rengi, Sen Entrikanın Başkenti! Ben TRABZONUM, BİZ TRABZONSPORUZ!!!

Yorum

İlk olarak golasaliyim tarafından gönderildi

bunun pek dogru oldugunu sanmiyorum. yani cennetle müjdelenmis bir padisah beddua etmez gibime geliyor çünkü Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bir hadis-i serifinde "Bir kimse lanet edince, lanet edilen buna müstehak degilse, kendine döner"demistir. bu durumda eger beddua ettiyse itham altinda kalanlarin kim oldugunu iyi düsünmek gerekir!
              F.sultan Mehmet cennetle müjdelenmemistir.
              Özkan SÜMER

Yorum

İlk olarak fromTheRApBZONe tarafından gönderildi
                İlk olarak golasaliyim tarafından gönderildi

F.sultan Mehmet cennetle müjdelenmemistir.

Peygamberimizin (s.a.v): "Istanbulu feth eden kumandan ne guzel kumandan.
                Onu feth eden asker ne guzel asker." iltifatina nail olmus bir kumandandir Fatih Sultan Mehmed. evet buhadis-i seriftetam olarak cennetliktir denilmemistir ama büyük bir övgüye mazhar olmustur. bu yüzden de çok çok önemli bir kisiliktir Fatih Sultan Mehmed.
                Ben Kuzeyin Oğlu, sen Bizans Torunu! Ben Asaletin Rengi, Sen Entrikanın Başkenti! Ben TRABZONUM, BİZ TRABZONSPORUZ!!!

Yorum

Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri mübarek ve büyük insandir. Efendimiz sav. müjdeledigi zaat-i muhteremdir ama Cennetle müjdelenmemi$tir.

Cennet ile müjdelenen 10 Sahabe:

Hz. Ebû Bekr (ö. 634), Hz. Ömer (ö. 643), Hz. Osman (ö. 655). Hz. Ali (ö. 660), Hz. Abdurrahman b. Avf (ö. 652), Hz. Ebû Ubeyde b. el-Cerrâh (ö. 639), Hz. Talha b. Ubeydullah (ö. 656), Hz. Zubeyr b. Avvam (ö. 656), Hz. Sa'd b. Ebi Vakkâs (ö. 674), Hz. Said b. Zeyd (ö. 671).
                  *
                  * Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~

Yorum

İlk olarak Külünkoglu tarafından gönderildi

01/09/2004Tarihi itibari ile...

BU tablodaki Suriye yazan yerlere dikkatinizi cekerim!! Adamin Suriye pasaportu veya kimligi var diye mutlaka arap olacak diye bisey yok.
                    HERSEY YALAN TEK GERCEK TRABZONSPOR

Yorum

Arkadaslar bir de Peygamberimiz(S.A.V) den günümüze mesajlar var..Bu mesajlarda kiyamete çokkk yaklastigimiz görülmektedir..Mesela Peygamber Efendimiz(S.A.V) bir Hadis-i Serif inde demistirki "Benim ümmetim yaklasik 1500 yil yasayacaktir." buna göre 632+1500=2132 yani baya yakiniz konuyla ilgili genis bilgiye sahip olan bi arkadasimizin böyle bir konu açmasini rica ediyorum..Bu konuyla alakasi olmadigi için çok özür dilerim..

Yorum

bu hadis-i serifin oldugu kitabi da buraya yazabilirmisin?
                        ''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)

feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !

Yorum

ben bir kitapda görmedim daha dogrusu aramadimda ama nette baktigima göre bu hadis gerçekmis. yani sahih hadis.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                          Yükleniyor...
                          X